Malaysia
currently in progress.

19 June 2010

Kena Hempap ?

korang pernah tak bile korang bangun dari tidur atau terjaga ke cume mata korang je boleh buka , tapi anggota badan yang lain tak leh nak gerak langsung dan bile korg buka mulut, korang rase cam nak bersuara tapi suara korang tak keluar²? horror kan rasa. Pengalaman aku la bile kena camni, Ya Allah, tuhan je la yg tau betapa seksanya nk cube sedaya upaya gerak kan badan tu...tp alhamdullillah semua tu momentarily, dlm beberapa minit dah leh gerak balik...mungkin camtu la agaknye rase org yg paralyzed satu bdn kan? nauzubullillah...



Oleh sebab teruja nak tau kenapa jadi camni, aku pun search la dekat google. Fenomena ni diorang panggil sleep paralysis rupanya. Ramai yang kena, jadi korang tak yah la cuak kan diri korang ingat ada "benda" yang hempap korang. Buat takutkan diri sendiri je, tak diri sendiri, member².

Aku teringat la kawan aku yg sorang ni time dekat asrama dulu. Adalah beberapa kali gak dia kena sleep paralysis ni, so, bila time pepagi nak pegi breakfast tu, dia pun story la kat kitorg benda ni kan, dia cakap dia kena hempap "benda"..fuh, bapak horror! dah la katil die sebelah katil aku je, cuak kot ! kang tetibe aku terjaga ke memalam buta tu nmpk hantu yg cm shutter tu tengah hempap die, boleh terkucil on the spot bhai!

Oklah, cukup la sharing moment setakat ni...

chow.