Malaysia
currently in progress.

26 January 2010

SENGAL ~

hari tahu keputusan permohonan ptptn.

aku:  Apsal aku xleh cek keputusan permohonana ptptn aku ni?
member:  Camne ko xleh cek lak, org len boleh je..cube ko cek balik bile2

hari nk submit borang2 utk ptptn.

(Aku dlm hati berkata) Diorg nk anta borang2 sume dh, aku haram xleh cek status lg ni...dem gile.

minggu lepas.

aku:  pe pasal aku xleh cek lg eh status permohonana sume.
member:  mybe ko x tekan send kot tyme isi borang ptptn aritu.
aku:  adeyh, ade ke kene tekan send? xpe ar, nnt apply la blk utk kelompok ke-2.

minggu ni..

aku dgn semangat berkobar2 pepagi lg dh gerak pegi beli no. pin baru,  lps tu merempit dgn laju nye blk umh, kemudian straight bukak laman web e-pinjaman,  isi2 sume detail,  pastu tibe lak ade prompt ckp no. kad pengenalan anda telah digunakan,  sile cuba no. laen.  Aku pon pe lg, blur gile dpt prompt cmtu, so aku cek la blk akaun time 1st daftar ptptn tu,  cek punya cek,  rupe-rupenya bukan aku x tekan send je,  byk lg detail x isi,  sbb ape x isi?  sebab aku tekan save je,  x tekang yg next tu,  tu psl la x gerak pegi detail2 yg laen tu...haih

tu la, len kali isi form tu biar berhemah, jgn maen cincai je, kn dh trase ke-SENGAL-an ko disitu...haha

Tagged !



Tagged by alya fathi. (sorry lmbt buat, busy seyh! haha)

Oleh sebab dh 20 tahun aku hidup, maka 20 ceritera ringkas akan dipersembahkan utk tatapan semua, okeyh!

satu.
Umo 5 or 6 taon, hampir lemas kt dalam kolam renang, tak sabar sangat nk mandi, main terjun je kt pool yang dalam tu,haih....syukur umur masih panjang.

dua.
1st tyme merase balik skolah jalan kaki tyme darjah satu, yang lagi best tu nak jln kaki kalo blk umh takpe lg, ni nk gi farmasi mak yg jauh gila tu, pergh! pastu sampai je farmasi mak, mak ckp muke aku mmg pucat habis ar..

tiga.
darjah 3, 1st tyme naek kapal terbang pegi sabah...gile punya seronok ar dpt naik flight. dh ar MAS lak tu..

empat.
tyme umor 11 tahun, kt klantan, adek aku boleh lak sesat  x dpt cari jln blk lepas pegi cari kuda yg dilihat ketika kami otw  ke umh pakcik. Abes satu kg. cari adek aku ni..haih, bertuah...

lima.
1st tyme make-up tyme darjah 5..haha, gile geli. tp, bkn make-up sesaje kot, utk persembahan kompang peringkat negeri tu, dapat gk ar kitorg cekau no. 2...gempak weyh, bkn takat men kompang je, siap ade kareografi lg tu..

enam.

Smiley
tyme darjah enam, dpt masuk band skolah rendah, maen drum. Gile market ar tyme tuh hehe...kalo boleh naek time machine, nk je pegi blk tyme ni..

tujuh.
tahun 2002, masuk boarding school aka SMAPL, gile cuak ar....tp, bile pikir balik...bersyukur sgt2 sbb dpt masuk skolah tu,  sbb kt skola tu dpt blaja byk mende dan byk gile kenangan tarak boleh blah punya kt sana.

lapan.

Emoticon

tyme form 2, dpt wakil skola maen basketball, haha. 1st tyme ni wakil skolah dlm acara sukan2 ni, tyme kt skolah rendah muzik2 je an. Walaubagaimanapun, kitorg x dpt ar pegi level tinggi2 , gmpk2 kot team basket kt n9 nih...

sembilan.
tyme form 3, dapat jumpa dengan org jepon...real punya org jepon, haha. Tp tyme tu ak cuma reti cakap dua perkataan je, kawaii (comel) ngan hansamu (hensem)...bile ckp kawai je kt awek jpon ni, diorg pon pe lg, tersipu-sipu malu la kn,haha tp nk wat cmne...aku nk gak borak mende laen...tp mnde tu je aku reti ckp..hee

sepuluh.
time form 4, berpeluang menaiki jambatan gantung tertinggi di dunia di taman negara...yeah!  

*g mkn kismis jap kasi kuat ingatan*

okeh, teruskn blk...

sebelas.
form 4, dapat jahitan pertama di kepala lps jatuh dari tembok sebab main2 ngan kwn, 4 jahit kne...botak kolam selama 2 minggu...haha

duabelas.
khatam al-quran pada umor 16  tahun, lambat seyh.

tigabelas.
berpeluang jadi program coordinator for sambutan jubli perak sekolah menengah.

empatbelas.
dapat merasa 2 matrik, satu kt melaka, satu kat pj...course beza gile, satu sains hayat, satu ict...tp nk buat camna, aku x minat kimia, so off to pj and settle there

limabelas.
1st tyme couple ketika di matrik pj, tp malangnya tidak berkekalan...nk buat camno an...bkn jodoh...

enambelas.
Cuti lepas matrik pj, kerja sementara di shell sg. ujong, byk pengalaman yg di timba kat sini. Pengalaman yang paling tak boleh dilupakan time kene sembur dengan minyak...boleh malfunction plak pump minyak tu kn, mmg cuak gile la time nk blk dari keje tu...takut je kalo ade orang baling putung rokok ke, lighter ke, mancis ke an...silap2 leh jadi ghost rider aku.

tujuhbelas.
tyme lps cuti juga, ikut abah pergi memburu di johor, kitorg dapat rusa seekor and the next day dapat join menembak sekali dkt padang tembak, merasa aku dapat tembak dengan magnum, steyr, and semi-auto...

lapanbelas.
accident buat kali pertama. 2 bradek skali accident...adek aku patah tgn kanan, aku dpt calar kt bdn, nasib baek la pakai helmet...kalo x, boleh melayang nyawa den.

sembilanbelas.
Umo 19 tahun, umh aku kene pecah masuk, abes segala mnde kne tibai....cam tuut je an Yg lagi bikin panas die tibai ps 2 hasil perkongsian adek-bradek aku berlima. Tp tu leh dimaafkn gk ar, lg haru die boleh siap amek ngan cd-cd game skali..elok nye complete package die angkat...

duapuluh.
Kini, aku berumur 20 tahun  blaja di UIA dan telah jumpa ramai kwn-kwn, nak list sume cam ramai lak kan, apepon.. SAYA SAYANG KAWAN2 SAYA....haha

YEAH !!! setel sudah ini tag. Gile-gile punya flash back ar.....

p/s: seb baek setel sekarang, kang kalo dh msuk 21, tmbh lg satu mnde nk kne pikir...haha!

01 January 2010

Tahun Baru, Azam Baru la bhai !!!

Sekarang dh masuk tahun 2010.....

So, for my new year resolution, I am thinking to get rid of some useless habit and keep the useful one la kn.der..xkn yg baik nk campak gk kn, pekejadah nye.

Antara azam2 pada tahun ini ialah :-

1. Berhenti maen FARMVILLE. Sbbnye, farmville dh x menarek dh, org men cafe world la plak skang kn...so, kepada neighbour2 di farmville, sayonara ye ! Teruskan usaha murni anda bercucuk tanam..haha

2. Start b'blogging. Haa, yg ni mmg dh lame nk buat, tp asyik sangkut je an. Tp, sekarang dh x sangkut dh, dh wujud dh pon blog . Kalo korang tanye mane blog tu, mmg bodo sgt la soalan tu kn...yg korg baca skang ni amendenye lak, xkan buku DSA kot..doe!

3. Cube utk jimat-cermat..cube je la tapi, kalo x terdaya ape boleh buat, go with the flow je laa..haha

4. Dptkn dean list sem ni, yeah! (mmg azam setiap sem pon ni, tp includekn je la utk azam tahun baru kn, pedulik ape gue)

5. Jadi lebih RAJIN. rase ni mmg azam wjb setiap student la kot.

6. Jauhkan diri dari mende lagho' . (Byk mende nk kne kasi jaoh ni, pergh !)

7. Banyak2 kn ibadat....(insyaAllah)

Oh, rasenye cukuplah sudah list azam2 pada tahun baru ini. Bebanyak kang x terbuat lak.
Dan diharap moge2 tercapailah hendaknye azam yg disenaraikan di atas.

***********************************************

"Kau boleh buatnye sume ni fiq," kate afiq kepada dirinya sendiri. duh!